In april 2008 hebben we een fantastische Gaia-proeverij gehad in De Keuken van Floris in samenwerking met Odile Hemmen Wijnen en Spiritualiƫn. We hebben toen met onszelf afgesproken om bij een mooie gelegenheid nog eens terug te gaan. Nu ruim een jaar later was het zo ver (na enkele eerdere vergeefse pogingen om op het laatste moment te reserveren; toen lukte dat niet omdat het vol huis was).
De keuken van Floris is gesitueerd aan de Honingerdijk 259, Rotterdam, vlak bij het Excelsiorstadion en Woudenstein. Onder aan de dijk kun je prima parkeren, maar de tram stopt ook voor de deur.
Om half zeven wordt je in het restaurant verwacht, want Floris heeft een bijzonder concept. Hij maakt in zijn keuken midden in het restaurant 10-11 gerechtjes en de gasten lopen in dat ritme mee. Het is mooi om de kok aan het werk te zien. Het restaurant is een plezierige omgeving om een avond door te brengen.

Je bent bij Floris een volle avond onder de pannen (van 18.30 tot circa 23.30 uur. Dat is een hele zit, maar zeker niet onplezierig; voor een snelle hap moet je niet bij Floris zijn.
We beoordelen het geheel als volgt: eten 8.5; service 9; decor 8. De Keuken van Floris is zeker een restaurant om terug te komen. Gezien de prijsstelling (circa € 100 per persoon alle gerechtjes plus bijpassende wijnen en aperitief) reserveren we dat wel voor bijzondere gelegenheden.
Zie ook Iens voor meer indrukken van gasten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten